Destek Hattı:

0332 235 49 74

  • facebook
  • twitter
  • instagram avukat
  • youtube

Mal Rejiminin Tasfiyesi

Mal rejimi, bir başka anlamı ile evli yahut da boşanma durumuna da göre değişiklik gösterir. Örneğin boşanma davasının açıldığı zaman, yani hakim kararı ile tam manasıyla boşanılan gün ile evliliğin iptal edilme konusu, mal rejiminin sona erdiği tarih olarak göze çarpar. Eşler arasında mal rejimi, belirli durumlara göre değişiklik gösterir.

Mal Rejiminin Tasfiyesi

 

Eşler Arasında Mal Rejiminin Sona Ermesi

 

Eşler içinde karşılıklı olarak mal rejimi bulunmaktadır. Bu mal rejimi belirli bir zamandan sonra sona erer.

 

1-) Eşlerden herhangi bir tanesinin hayatını kaybetmesi

2-) Eşlerden birinin yasal olarak mal rejiminden çekilmesi gibi pozisyonlarda, mal rejimi sona erer.

 

Mal rejimi, bir başka anlamı ile evli yahut da boşanma durumuna da göre değişiklik gösterir. Örneğin boşanma davasının açıldığı zaman, yani hakim kararı ile tam manasıyla boşanılan gün ile evliliğin iptal edilme konusu, mal rejiminin sona erdiği tarih olarak göze çarpar. Eşler arasında mal rejimi, belirli durumlara göre değişiklik gösterir. Boşanma davasının açılmış olduğu tarih yani tam olarak avukatlarla görüşüp, boşanma üstüne net bir duruma varıldığı tarih ile beraber hakimin tam manasıyla eşleri ayırdığı tarih, karşılıklı biçimde bulunan mal rejiminin sona erdiği gün olarak şekillenmektedir. Bu durum diğer tarihler içinde mümkün değildir. Çünkü boşanma davası içinde yer edilen süreç, mal rejiminin tam manasıyla kararlılık sağlamasını da belirtir.

 

 

Mal Rejiminin Tasfiyesi İçin Dava Açılır Mı?

 

 

Mal rejimi hususu ya da mal rejiminin tasfiyesi, talebe bağlı olmaktadır. Yani bunun için eşlerden herhangi bir tanesinin talebi bulunmuşsa, belli bir ücret yatırarak dava açabilir. Bu ücret harç biçiminde adlandırılır. Usulüne uygun bir harç yatırıldığı takdirde, eşlerden bir tanesi karşı tarafa mal rejiminin tasfiyesi üstüne dava açabilir. Ortada açılmış durumda olan bir dava var ise karşı taraf da, karşı dava biçiminde dava açabilir. Yani bu konu ile ilgili talepte bulunabilir.

Aksi durumda bir durum şekillenmiş olduğu zaman, aile mahkemesi konu ile ilişkili talepleri incelemeye almaz. Yani davanın açılması imkan dahilinde olmaz. Mal rejiminin tasfiyesi için boşanma davasının açılmış olduğu tarih yahut da ekstra olarak bir davaya da gerek kalmamaktadır. Kendiliğinden gerçekleşme söz konusu olursa da, mal rejiminin tasfiyesi için geçerli olmamaktadır. Edinilmiş mallara katılma rejimi ve mal rejiminin tasfiyesi ile ilgili araştırmaları, kendiliğinden açıldığına dair söyler. Fakat böyle bir durum, aile mahkemesi içinde görülmez.

 


 

E-Bülten Kayıt

Firmamızdan haberder olmak için bültene kayıt olabilirsiniz.